Засадиха над 300 дървета край велоалеите (СНИМКИ)

veloalei (3)

Над 300 новозасадени дървета се очаква лятно време да пазят сянка на колоездачите, които ще използват изградените по Транспортния проект на Пловдив 48 км велоалеи.

„Макар и за сметка на фирмата-изпълнител, ОП „Градини и паркове“ засади предвидените по проекта 186 дръвчета. По наша инициатива добавихме още над 120 фиданки навсякъде, където беше възможно“, посочи директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

По думите му растителността е много хубава, а най-много е по бул. „Никола Вапцаров“ в отсечката от „Стефан Стамболов“ до Коматевския възел, в участъка на бул. „Христо Ботев“ от Централна гара до ул. „Любен Каравелов“,  край парк „Лаута“, в различни зони по велотрасетата в район „Тракия“, около Младежкия хълм.

„Предпочетените видове са липи, явори, чинари и добре виреещи при пловдивските климатични условия иглолистни“, уточни директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Той се надява пловдивчани да се радват и на приятния аромат на засадените от неговите служители кълбовидни акации между мостовете на Герджика и бул. „Васил Априлов“ по бул. „Марица-юг“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top