Засекретиха делото срещу баретата от схемата за контрабанда на цигари

bareta

Засекретиха делото за мярката за неотклонение на баретата Драгомир Драгомиров в Окръжния съд в Пловдив. Мотивите на съда са, че по делото има класифициране информация, която е държавна тайна.

Драгомиров е обвинен за подпомагане на контрабанда на цигари в особено големи размери /24 289 200 лева/. Полицаят насочил и разяснил на турските шофьори Ремзи Караибрахимоглу и Яшар Коч и служителят от спедиторска фирма Михаил Иванов Млекаров, как да прекарат ТИР-овете си през българо-турската граница.

Драгомир   Драгомиров   е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Прокуратурата настоява за задържането под стража на обвиняемия.  С привличането му като обвиняем общият брой на обвиняемите по делото за контрабанда на цигари от митнически пункт „Капитан Андреево“ става 16 души.

Припомняме, че на 31 март прокуратурата съобщи, че при операцията за пресичането на контрабандните канали на “Капитан Андреево” са арестувани общо 26 души, сред които 13 митничари и трима гранични полицаи.

При операцията са били заловени два турски ТИР-а с фалшиви български номера и контрабандни цигари. Арестувани са били и шофьорите – турски граждани. Тогава бе съобщено, че стоката в двата камиона е оценена за около 16 милиона лева. Впоследствие стана ясно, че стойността на цигарите е два пъти и половина по-голяма.

В момента делото продължава при закрити врати.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top