Засекретиха мярката на шефа на свиленградската митница

Шефът на свиленградската митница

Засекретиха заседанието в Апелативния съд на Пловдив, на което в момента се гледа жалбата на шефа на свиленградската митница Тодор Караиванов за отменяне на постоянния му арест.  Съдия Евдокия Кемалова обясни, че по делото има класифицирана информация и затова заседанието ще продължи при закрити врата.

Той е обвинен за взимане на подкуп на обща стойност 2773 лв. Обвинението предвиджа от три до десет години затвоор и глоба до 20 хиляди  лева.

Караиванов, който управлява за втори път Свиленградската митница, беше арестуван в сряда вечерта, в момент, в който е получавал подкуп от 600 евро. При претърсване на кабинета му в сградата на митницата са открити по-рано взет подкуп от 600 лв. и още над 12 000 евро.

В жилището на Караиванов бяха намерени 6000 лв.(във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия). Парите за двата документирани подкупа, са били дадени от шефове на спедиторски фирми, които митничарят е изнудвал. Той бил следен от агент под прикрие на ДАНС в продължение на месеци.

Очаквайте подробности!

Подобни статии

Top