Засилва се трафикът по пътищата

На третия от почивните дни, свързани с първомайския празник, се очаква засилен трафик по магистралите и пътищата на страната. Интензивно ще е движение днес по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, по пътя София – Кулата.

От „Пътна полиция“ препоръчват шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват въведените организации на движението, пътната сигнализация.

Очаква се трафикът към големите градове да се засили в ранните следобедни часове до вечерта.

По данни на Агенция „Пътна инфаструктура“ поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка на АМ „Тракия“, от км 80 до км 89, в посока Пловдив, временно движението се осъществява само в изпреварващата лента.

За АМ „Тракия“ за област София поради извършване на превантивен ремонт от км 5+650 до км 11+900-дясно платно на АМ „Тракия“ посока София-Бургас е въведена ВОБД като се затваря за движение на МПС дясното платно и движението се пренасочва двупосочно в лявото платно (посока Пловдив-София). Скоростта на движение на МПС в лявото платно се намалява на 70 км/ч.

Извършват се и аварийни ремонтни работи в лявата тръба (посока Пловдив-София) на тунел „Траянови врата“. Ще бъде въвеждана ВОБД за светлата част на денонощието, като ще бъде затваряна една от лентите за движение и пренасочване на движението в съседната лента за движение; във връзка с изпълнение на обект „Рехабилитация на бул. Цариградско шосе“ от надлеза на бул. „Ал. Малинов“ до Околовръстен път на София е въведена ВОБД на АМ „Тракия“ от км 0+000 до км 2+500 поради затваряне на южното платно на бул.“ Цариградско шосе“. Движението на МПС ще се извършва в изпреварващата лента.

За АМ „Хемус“ от км 8+460 до км 42+460 се ограничава скоростта на движение до 120 км/ч; авариен; започна извършването на авариен ремонт на виадукт “ Елешница“ . Въвежда се пълно затваряне на лявото платно и движението ще се прехвърли в дясното платно , като се обособяват две ленти за движение в посока София-Ботевград и една лента в посока Ботевград-София.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Top