Засилени мерки за сигурност преди дербито на Пловдив

botev2

ОДМВР – Пловдив е предприела всички необходими мерки за гарантиране на сигурността, охраната на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението, преди, по време и след футболната среща между пловдивските отбори на „Локомотив” и “Ботев”, която ще се проведе на 17 октомври, от 20.00 ч., на стадион “Локомотив”.

Днес, от 13.00 ч. до 23.00 ч., съгласно заповед на кмета на община Пловдив, е забранена продажбата на алкохол на територията на спортната зона.

Преди началото на срещата, от 17.00 ч., привържениците на ПФК “Ботев” ще преминат организирано от стадион “Христо Ботев” до сектора за гостуващата агитка на стадион “Локомотив”. Шествието ще бъде съпроводено от полицейски служители и ще е по маршрут: бул. “Източен” – бул. “Менделеев” – бул. “Освобождение” – ул. “Димитър Ризов”.

В тази връзка е възможно да бъде въведена временна реорганизация на движението по направлението в посочения времеви период, както и след приключване на мача и при необходимост.

Набелязани са комплекс от мерки за недопускане на нарушения и сблъсъци между противостоящите агитки на територията на спортната зона.

За избягване на струпвания на входовете, вратите на стадиона ще бъдат отворени в 17.00 часа. На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние или под въздействието на наркотични или упойващи вещества, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

Припомняме, че е абсолютно забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.

Полицията призовава привържениците да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия и Наказателния кодекс.

На територията на град Пловдив ще патрулират мобилни групи специализирани полицейски екипи, които ще реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top