Засилени проверки следят валидността на „Гражданска отговорност“

Пътните полицаи проверяват дали сте с валидна  „Гражданска отговорност“ на автомобила. Акцията е в рамките на операция TISPOL, започна вчера (18 април) и ще продължи до 24 април.

В същите дни отново по инициатива на TISPOL, на територията на всички държави-членки на европейската организация, ще се проведе полицейска операция за контрол на разрешената максимална скорост за движение. Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост са често явление във всички европейски държави и са най-сериозен фактор за причиняване на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата на Европа, отчитат от TISPOL.

България не прави изключение – като се има предвид, че голям процент от тежките пътни инциденти в страната с голям брой убити и пострадали са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост.  Засиленият контрол на скоростните режими е от важно значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите. Статистиката сочи, че през 2015 г. в страната този показател продължава да има най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. Данните по фактора „неспазване на ограниченията на скоростта“ за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на ЕС.

В рамките на предприетата операция ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Подобни статии

Top