Застраховка за бурни танци за концерта на „Макако“ на Античния

macaco

Испанската група „Макако“ е четвъртият участник в тазгодишния фестивал Sound of The Ages в Пловдив. Бандата, която пълни стадиони не само в родината си, но и в Аржентина и свири с групи като „Чамбао“, ще бъде един от гвоздеите в културния календар на града под тепетата в края на септември.

„Макако“ са много известни в страната на салсата и имат няколко номинации за награда „Грами“ за латинска музика, обяви културното аташе в посолството на Кралство Испания Хайме Хермида Марина. По думите му гостуването на бандата ще бъде едно от най-значимите и любопитни събития в културния живот на България през тази година.

Концертът на испанците е насрочен за 20 септември на Античния театър в града под тепетата, а колко ще струват билетите ще стане ясно в понеделник. Любопитно е, че в цената на пропуските ще бъде включена и специален вид застраховка, тъй като бурните испански танци върху каменните стълби на Античния театър могат да се окажат причина за контузии.

Музиката, която „Макако“ правят, е смесица от различни стилове – реге, фънк, малко поп и традиционните испански и латиноамерикански ритми и е много подходяща за танци. Хайме Хермида Марина сподели, че изключително много се е забавлявал и е танцувал на концертите на бандата и се извини предварително, че няма да носи вратовръзка на 20 септември, защото смята да се забавлява през цялото време.

2 Cellos, Apocalyptica и Opeth са първите имена в най-грандиозното издание на Sounds of The Ages – на 12, 18 и 19 септември, припомниха организаторите. Специално за гостуването на Opeth вече са осигурени няколко чартъра от Великобритания, като се очаква шведската прогресив рок група да остане в културната столица на Европа три или четири дни.

Дали ще има пета група, която ще забие на Античния по време на фестивала все още не е ясно, тъй като все още се водят преговори, обяви Васил Върбанов от Тангра рок радио.

 

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top