Затварят Коматевско шосе от 1 март за ремонт

komatevsko

Затварят Коматевско шосе за ремонт от 1 март. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. Тогава реално стартира проектът за реконструкция на булеварда, финансиран от Европейската банка за възстановяване и развитие.

„Всички коматевци трябва да знаят и да се подготвят с обходни маршрути след първи март“, допълни градоначалникът. Затварянето ще става поетапно. Фирмата-изпълнител ще трябва да осигури обходни маршрути за имотите край пътя, включително за производствените предприятия. Тези маршрути обаче, няма да могат да се ползват от всички ежедневно преминаващи.

Първоначално ще бъде затворен участъкът от Коматево до „Остромила“, а на следващ етап – до бул. „Александър Стамболийски“. Другата седмица ще бъде направена промяна в маршрутите на автобусите, които обслужват Коматево. Ще се обмисли и вариант за преминаване по Околовръстния път.

Реконструкцията на Коматевско шосе започна още през октомври миналата година. Тогава кметът направи първа копка на обекта. Ремонтът е възожен на консорциум „Щрабаг“. Той бе избран от международна комисия, която определя изпълнителите по 30-милионния заем, отпуснат от ЕБВР за реконструкцията на възлови булеварди в града под тепетата.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top