Затварят кръстовище в Пловдив заради нов топлопровод

Ремонтът на ул. Петко Д. Петков се бави заради водопровод

Кръстовището на ул. „Одрин“ и ул. „Иван Вазов“ в Пловдив ще бъде затворено за движение от днес, съобщиха от „EVN България Топлофикация“. Това се налага заради старта на втория етап по проект за разширяване на топлопреносната мрежа в центъра на Пловдив.

От EVN съобщават, че строително-ремонтните дейности трябва да приключат и кръстовището да бъде отворено преди Празника на града – 6 септември.

Проектът включва изграждане на нов топлопровод с дължина 350 метра от ул. „Велико Търново“ до пресечката на ул. „Иван Вазов“ с ул. „Екзарх Йосиф“, като е предвидено присъединяване към топлопреносната мрежа на административни сгради в района.

Реализацията е на отделни етапи, за да се намали до минимум броят на затворените пътни участници.

Дейностите са част от инвестициите на компанията за изграждане на кръгова схема на топлопреносната мрежа в Пловдив, което ще позволи да се подобри управлението на мрежата.

Разширението на мрежата в райони, където досега не е имало централно топлоснабдяване, дава възможност на нови клиенти да се възползват от предимствата на услугата.

Проектът е съгласуван с общинските власти и КАТ и се изпълнява по одобрена работна документация съгласно нормативните изисквания.

От топлофикационното дружество предварително се извиняват за възможни причинени неудобства и уверяват, че ще предприемат необходимите мерки за по-бързото приключване на проекта.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top