Затварят подлеза в "Прослав" за ремонт от утре - DC news

Затварят подлеза в „Прослав“ за ремонт от утре

Затварят за ремонт подлеза в Прослав

Подлезът в кв. „Прослав“ ще бъде затворен от утре заради ремонт на моста, който трябва да бъде укрепен. Най-рано до 18 ноември жп съоръжението ще остане затворено за движение на автомобили.  Докато трае ремонтът е предвиден обходен маршрут през околовръстния път. Това е причина отново да има недоволни, тъй като ще трябва да обикалят, за да стигнат до от Пловдив до „Прослав“ или обратно.

По-дългото трасе ще лиши служителите на градския транспорт и от няколко минутна почивка на крайните спирки. Ако сега тези почивки са около 5 минути, при затварянето на подлеза ще са от порядъка на около минута, или няма да ги има.

Но ремонтът на моста ще донесе не само негативи – хората отчитат, че той ще донесе по-голяма сигурност за трафика на по-късен етап. Обходният маршрут пък ще се ползва само няколко дни.

Паралелно в Пловдив за два дни – днес и утре, е затворено за движение южното платно на бул. „Княгиня Мария Луиза“ на кръстовището с ул. „Петко Д. Петков“ заради преасфалтиране. През следващата седмица отново за няколко дни ще затворят и другото платно на булеварда.

С тези дейности ще приключи реновирането на ул. „Петко Д. Петков“, стартирало през юни тази година. И тук линиите на колите на градския транспорт ще минават през алтернативни маршрути.

 

Подобни статии

Top