Затварят ухото на „Мария Луиза“ в ранния следобед (СНИМКИ)

Ухото на бул. „Мария Луиза“ ще бъде затворено от комисия на ОП „Организация и контрол на транспота“ в 13.30, научи репортер на DCNEWS от работниците на обекта. „Чакаме хора от общинското предприятие и КАТ, за да огледат и приемат организацията на движението“, коментираха служителите на фирмата, която ще копае в района, за да изгради площадно пространство.

Още рано сутринта бяха приготвени огради и знаци, за да бъде затворено движението. „Очаквахме, че това ще стане още в полунощ или поне рано сутринта, но в 11.00 ч. все още минават коли и автобуси“, обясни охраната на общинския паркинг на бул. „Шести септември“.

Едва към 11.30 автобусите с номера 9 и 93, чието движение трябваше да бъде променено от днес, започнаха да се движат по новия транспортен график, видя репортер на сайта.

 

След затварянето й в ранния следобед отсечката, която свързваше булевардите  „Княгиня Мария Луиза“ и „Шести септември“ повече няма да бъде отваряна. На нейно място ще се изгради площадно пространство, което ще допълни комплекса около Голямата базилика.

Припомняме, че за реставрацията на обекта фондация „Америка за България“ ще осигури  4 900 000 лева. Община Пловдив участва в проекта с облагородяването на градската среда.

Междувременно продължава ремонтът на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в участъка от църквата „Св. Петка“ до бул. „Източен“. През първата седмица на обекта единствено е премахната компрометираната асфалтова настилка и е почистена. В момента геодезисти извършват замервания, а след това предстои да започне полагането на асфалт.

Подобни статии

Top