Затварят участък от пътя за Смолян за два месеца

ремонт на ул. 6 януари

От четвъртък ще започне ремонта на една от основните улици в Асеновград – ул. „6- ти януари”. Пътната отсечка е част от републиканската пътна мрежа и по нея преминава целия трафик от Пловдив към Бачково и Смолян. Предвижда се реконструкцията да продължи 60 дни.

Улицата трябваше да бъде затворена през почивните дни, но спирането на движението се отложи, за да се направи повторен оглед на участъка от експерти на Пътна полиция – Пловдив, Областно пътно управление, община Асеновград и фирмата-изпълнител.

Планът за временна организация на движението и обходните маршрути вече са одобрени. Поставена е и необходимата пътна маркировка. В следващите два месеца, от 4 септември, всички пътни превозни средства ще преминават през улиците „Марица“ и „Съединение“.

По време на ремонта ще бъде сменен водопроводът и улицата ще бъде преасфалтирана. Ще се подменят и тротоарните плочки.

 ОБХОДЕН МАРШРУТ:

1. МПС за и от направление Смолян ще използват обходен маршрут: кръгово кръстовище на ул. „Шести януари” – ул.” Марица” – ул. „Съединение” – път II – 86.

2. По ул.” Съединение”, в участъка от „Старата мандра” до кръстовището с път II – 86, се въвежда еднопосочно движение на МПС, като движението ще се регулира със светофарна уредба;

3. На кръстовището на ул.”Съединение” и ул.”Цар Иван Асен II” /при Железния мост/ се променя направлението на пътя с предимство, като с предимство ще са движещите се по ул.”Съединение”.

 

Подобни статии

Top