Затварят „Цар Борис ІІІ Обединител“ за карнавала „Пловдив танцува“

fest

Грандиозен танцов карнавал ще се проведе утре в Пловдив. Проявата е първа по рода си и ще премине под надслов „Пловдив танцува“. Карнавално шествие, три сцени и най-известните танцьори в България пристигат за танцовия фестивал.

Ако утре в 17.00 часа излезете в центъра на Пловдив, със сигурност ще си помислите, че се намирате не в града под тепетата, а в Рио по време на традиционния годишен карнавал. Така ще изглеждат в този час централните улици.

 Всъщност това ще е един своеобразен танцов парад, който ще стартира в 17.00 часа от Панаира. За първи път за културно събитие ще затворим „Цар Борис ІІІ Обединител“ за около час. Три големи камиона с платформи за танцуване, ще преминат парадно по „Цар Борис ІІІ“, обясни Стефан Стоянов.

Над 200 танцьори пристигат за събитието в Пловдив. След шествието те ще танцуват на три големи сцени – пред общината, в Цар-Симеоновата градина и на пл. „Централен“.
„Сцената пред общината всъщност ще е най-разнородна откъм стилове, тя ще е най-карнавалната. Ще има бразилска самба, капоейра, салса, танго, народни танци, регетон.“, допълни Ани Дончева.

Всяка сцена ще има различен водещ – Алфредо Торес, Симона Пейчева и Мако от „Коза ностра фемили“. На сцената пред Военния клуб ще се вихрят зумба танцьори, на тази в Цар-Симеоновата градина ще има танцов батъл – надиграване между партньори. Ще има и много уроци по танци.

Този фестивал всъщност не се прави случайно в Пловдив. Това е първото голямо събитие за града, танцово, но то ще има своето своеобразно продължение през септември. На 26 и 27 септември Пловдив ще бъде домакин на най-големия международен танцов фестивал в България, коментира един от организаторите Стефан Еленков.

Досега карнавалът се е провеждал в столицата, но организаторите го местят в Пловдив, стана ясно днес. Идеята е всяка година танцовите сцени да се увеличават, за да може повече хора да се наслаждават на горещите танцови ритми.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top