Затварят южното платно на бул. „Христо Ботев“

Затварят за ремонт бул. Македония в Пловдив

Затварено за движение ще бъде  южното платно на булевард „Христо Ботев“ в участъка от Централна гара до Бетонния мост до 18 септември. След реконструкцията левият завой, който правят междуградските автобуси, за да влязат в автогара „Юг“, ще бъде забранен.

Цялостният ремонт на булевард „Христо Ботев“ включва участъка от подхода на Бетоновия мост до булевард „Никола Вапцаров“ в „Кичук Париж”. За тази година е предвидена рехабилитация на южното платно от страната жп гарата. Финансирането е в размер на милион и 200 хиляди лева.

Ремонтните дейности на пътната артерия се извършват поетапно на 6 участъка. Автобусите няма да спират на спирката срещу автогара „Юг“, под Бетонния мост , защото попада в ремонтирания участък. Това означава, че пловдивчани трябва да чакат транспорт на Централна или на Сточна гара.

Автобусите от масовия градски транспорт по автобусни линии с номера 7, 18, 20, 26 и 29 ще се движат двупосочно по северното платно на булеварда. Фирмата-изпълнител планира да извърши преасфалтиране и подмяна на бордюрите. Ше бъдат положени и нови самонивелиращи се дъждоприемни шахти.

 

Подобни статии

Top