Затвориха прелеза на Пещерско шосе, линии №6, 24 и 66 с нови маршрути

променени маршрути на автобуси №6, 66 и 24 в Пловдив

Затварянето на железопътния прелез на бул. „Пещерско шосе“ предизвика задръстване по бул. „Копривщица“, установи репортерска проверка. Автомобилите, които се движат по „Пещерско шосе“ използват като обходен маршрут бул. „Свобода“. Едноседмичният ремонт на прелеза е заради ремонт на жп линията и пътната настилка, който се осъществява от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Затварянето на прелеза промени маршрутите на автобусите от Градския транспорт с номера 6, 24 и 66. В посока от квартал „Прослав“ те ще се движат по Пещерско шосе, наляво по бул. „Копривщица“, надясно по бул. „Свобода“, по бул. „Васил Априлов“ и след това по маршрута, утвърден с Общинската транспортна схема. От няколко дни и северното платно на шосето от ул. „Царевец“ в посока Пещера също е затворено заради прекарване на топлофикационна мрежа, което доведе до огромни тапи. Днес на прелеза имаше багери и строителна техника, които вече разкопаваха жп линията. В момента строителните машини разкопават земята около релсите на прелеза, които впоследствие ще бъдат извадени от раотниците. Ремонтните работи се очаква да приключат до 17 август, неделя.

На самото кръстовище, на което се извършват ремонтните дейности, автомобилният трафик е сравнително спокоен, но не е такава ситуацията по източното платно на „Копривщица“ в посока север. Там задръстването е целодневно заради липсата на предимство спрямо автомобилите, които се движат по бул. „Свобода“. За тази седмица от общината препоръчват водачите да избягват маршрута, ако го използват само като транзитен.

 

Подобни статии

Top