Затворник не можа да се обеси в Пловдив

24-годишен затворник от Пловдивския затвор опита да сложи край на живота си. Карамфил Терзиев сложил примката на шията си около 17.30 ч. на 16 март, но бил видян навреме от други затворници и бил спасен.

Карамфил, който бил от смолянското село Оряховец имал само още 4 месеца, докато изтърпи наказанието си. В сряда той взел няколко чаршава, вързал ги един за друг, отишъл в тоалетната и увиснал на импровизираното въже.  Според служителите на затвора, които му оказали първа помощ, когато махнали примката от шията му, бил посинял и не дишал. Нямал и пулс, а зениците му не реагирали.

Надзирателите веднага започнали да му правят сърдечен масаж и дишане „уста в уста”. След четвъртчасови опити да го съживят, най-накрая Карамфил си поел въздух и отворил очи. Докато траели опитите да го спасят, дошъл екип на Бърза помощ и самоубиецът бил откаран в болница. В болницата затворникът бил поставен изкуствено в медикаментозна кома.

Така и не станало ясно какви са причините за опита да се обеси. Според надзиратели той не само, че не е бил тормозен, но дори му предстояло да бъде преместен в затворническите общежития.

Терзиев бил осъден на 3 години затвор заради кражби и притежание на марихуана, която отглеждал в двора на къщата си. През 2011 г. Карамфил бил арестуван, след като за 10 дни извършил три кражби – обрал детска градина в селото, кметството и таксиметров шофьор, когото зашеметил с електрошокова палка.

Подобни статии

Top