Затруднено е движението по пътя Пловдив – Асеновград – Смолян

Затруднен е трафикът по пътя Пловдив – Асеновград – Смолян, където се премахват опасни скални късове, съобщи пред Радио „Фокус“ дежурният в Областно пътно управление.

„Обрушването на скали по пътя се извършва по цялото трасе, като се работи усилено, но без изготвен предварителен график. Движението се извършва само в едната лента и се пропуска поетапно и в двете посоки“, заяви той.

„Има и времеви периоди, в които движението се спира изцяло и в двете посоки. Tова създава предпоставки за образуването на задръствания“, уточни дежурният.

Срокът на въведеното ограничение е до 31-ви май. По същия път се извършват и други ремонтни дейности, което допълнително затруднява движението.

Тунелът при км 33 е затворен за преминаване и в двете посоки, поради ремонтно-възстановителни дейности. Ограничението е валидно до 30-ти юни, като движението се пренасочва по обходен път. При км 39 също се извършват ремонтно-възстановителни дейности, като движението се извършва двупосочно само в едното платно. Ограничението е валидно до 11-ти юли.

Ремонти има и по автомагистрала „Тракия”. Движението при км 136-137, в посока Бургас, се извършва двупосочно само в едното платно, а срокът на въведеното ограничение е до 17 юни, съобщават от пресцентъра на АПИ.

Подобни статии

Top