Затягат мерките за безопасност на пътя в Асеновград

Община Асеновград затяга мерките за безопасност по пътищата в града, след като 64-годишна жена бе блъсната на пешеходна пътека на централната улица в града. Повдигнати пешеходни пътеки, светлинна сигнализация и осветление са само част от действията, които ще предприеме администрацията, за обезопасяване на градските улици.

Общината ще направи пълен преглед на генералния план за организацията на движение в Асеновград, за да се открои улиците и местата с най-голям риск от произшествия, съобщи кметът Емил Караиванов. Ще бъде направен и анализ на пешеходните пътеки, който ще даде информация кои от тях са най-натоварени и къде се случват най-често инциденти. Сред най-опасните са зебрите на ул. „Цар Иван Асен Втори“.

Хората са гневни и с пълно право, категоричен бе кметът на Асеновград. По думите му общината ще направи всичко възможно за обезопасяването на пешеходните пътеки, но по-важно е възпитанието и културата на водачите. Според асеновградчани зебрите са безопасни, но и шофьорите, и пешеходците трябва да спазват правилата за движение.

Според минувачите не е необходимо общината да прави нещо повече за обезопасяване на улиците. Въпреки това администрацията предвижда да се постави допълнително осветление на зебрите, да се монтира светлинна сигнализация, и да бъде премахната растителността наоколо, а част от пешеходните пътеки да бъдат повдигнати.

В училищата ще бъде разпростанено помагало за второкласници с правилата за движение, ще се изгради и нова ученическа площадка за обучение по безопасност, допълни Емил Караиванов.

Подобни статии

Top