Затягат сигурността заради пловдивското дерби

Няма да има мачове без публика

Полицията предприема мерки за охрана на обществения ред в Пловдив във връзка с предстоящото дерби между отборите на ПФК „Локомотив Пд” и ПФК “Ботев 1912”, съобщи пресцентърът на ОДМВР. Вратите на всички входове на стадиона ще бъдат отворени в 15.30 часа и ще се допускат само посетители с билети, закупени от касите на спортното съоръжение

Предвидено е засилено полицейско присъствие в района на спортната зона и в целия град преди, по време и след футболната среща.  Днес от 10.00 ч. до 24.00 ч., съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол.

Набелязани са комплекс от мерки за недопускане на нарушения и сблъсъци между агитките на територията на спортната зона. За да се избегне струпване, вратите на всички входове ще бъдат отворени в 15.30 часа. На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки и ще бъдат допускани само посетители с билети, закупени от касите на стадиона. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

Припомняме, че съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия на стадиона ще бъде ограничен достъпът на посетители в нетрезво състояние или под въздействието на наркотични или упойващи вещества, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител.

Абсолютно забранено е внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.

ОДМВР – Пловдив призовава привържениците да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.

На територията на град Пловдив ще патрулират мобилни групи специализирани полицейски екипи, които ще реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.

Подобни статии

Top