Затягат сигурността заради пловдивското дерби

Няма да има мачове без публика

Полицията предприема мерки за охрана на обществения ред в Пловдив във връзка с предстоящото дерби между отборите на ПФК „Локомотив Пд” и ПФК “Ботев 1912”, съобщи пресцентърът на ОДМВР. Вратите на всички входове на стадиона ще бъдат отворени в 15.30 часа и ще се допускат само посетители с билети, закупени от касите на спортното съоръжение

Предвидено е засилено полицейско присъствие в района на спортната зона и в целия град преди, по време и след футболната среща.  Днес от 10.00 ч. до 24.00 ч., съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол.

Набелязани са комплекс от мерки за недопускане на нарушения и сблъсъци между агитките на територията на спортната зона. За да се избегне струпване, вратите на всички входове ще бъдат отворени в 15.30 часа. На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки и ще бъдат допускани само посетители с билети, закупени от касите на стадиона. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

Припомняме, че съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия на стадиона ще бъде ограничен достъпът на посетители в нетрезво състояние или под въздействието на наркотични или упойващи вещества, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител.

Абсолютно забранено е внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.

ОДМВР – Пловдив призовава привържениците да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.

На територията на град Пловдив ще патрулират мобилни групи специализирани полицейски екипи, които ще реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top