Защо брачната халка се носи на безименния пръст?

Замисляли сте се защо брачната халка се носи на безименния пръст? Съществуват няколко версии, ето една от най-интересните:

Палецът символизира родителите; показалецът – братята и сестрите, а средният пръст си ти самият. Безименният е партньорът ти,а малкият пръст са децата ти.

За да разбереш защо халката се носи на безименния пръст, направи следното:

Отвори дланите си, една срещу друга. Пречупи средните си пръсти и ги постави един до друг (както на снимката), след което допри върховете на останалите си пръсти.

Опитай се да разделиш палците си (родители). Ще се отворят, защото няма да прекараш целия си живот с родителите си, трябва да ги напуснеш рано или късно.

Събери отново палците и се опитай да разделиш показалците си (братя/сестри): те също ще се отворят, защото братята и сестрите ти ще имат собствени семейства и отделен от твоя живот.

Събери показалците и раздели малките си пръсти (деца): и те ще се отворят, защото и твоите деца един ден ще се оженят и няма да са при теб.

Накрая събери малките си пръсти и се опитай да разделиш безименните (партньор): ще се изненадаш да установиш, че не можеш… Защото съпруг и съпруга трябва да останат заедно, в добро и зло.

Източник: wordpress.com

 

Подобни статии

Top