Защо е трудно да зарежеш глупава жена?

Разкрита е тайната на щастливия брак

Все по-често можете да чуете мъже да питат, какво трябва да се направи, ако жена ти е глупава? Но ако се вгледаме в разведените дами, повечето от тях никак не са глупави. Редиците на разведените дами попълват интелигентни и успели жени, докато тези, които не блестят с особен интелект, продължават да живеят със съпрузите си, а понякога дори крадат умните мъже.

Защо става така, ако все пак жената е глупава? И защо много по-често се разпадат браковете не на глупавите, а на тези, които са много по-умни?

Първата причина, поради която мъжете не си отиват от такива семейства е безпомощността. Умната и независима жена няма да пропадне, тя и друг мъж ще успее да си намери и без пари няма да остане. А ако жената е глупава, то напускането на семейството не е просто развод, а на практика предателство, на което не е способен всеки мъж. Без него тя ще пропадне!

А ако има деца, въобще ще е добре, ако те не тръгнат по света, но със сигурност няма да може да разчитат на прилично образование. Големи пари на глупавата жена е страшно да се доверят – ще я излъжат. Така се получава, че главата на семейството се е нагърбил с целия този товар, скърцайки със зъби, но как да остави глупавата си жена – той все пак е Мъж!

Най-смешното е в това, че тези, които все пак са се решили на развод, впоследствие са си изяснили, че жената не е чак толкова неприспособена към живота, а и след развода също се чувства доста добре. И работа си намира, даже не някаква проста, а престижна, и с децата се оправя, а преди това и сметката за тока не е можела да плати, за да не се обърка в показанията на електромера. И тук мъжът започва да подозира, че на фона на така нагледно демонстрираната глупост на вече бившата му жена, той явно е изпуснал нещо в оценката на качествата й.

А в това време успешните дами плачат във възглавницата и посещават психолози, тъй като не могат да разберат защо тях, толкова положителни от висчки страни, са ги изоставили.

Втората причина, заради която ако една жена е глупачка, с нея се развеждат по-рядко, това е нейната взискателност, която е доста по-ниска, отколкото у по-умната дама. Глупачката може да се задоволява с това, което има, докато на умната все нещо не й достига. Така се оплучава, че в дадената ситуация всичките беди идват от ума, тъй като мъжът не, че не може да отговори на високите очаквания на умната жена, но просто не иска да го прави, възприемайки това като ограничение на свободата си.

На практика се получава, че умната жена уморява и може да угнети, докато ако жената е глупава, то всичко е много по-просто. Особено ако мъжът не е много верен и си позволява малки интрижки, които се прощават в къщи. Той се чувства виновен за това, че лъже своята не особено умна жена, затова пък любовницата не може и да мечтае той да напусне жена си и да се събере с нея. При това, ако нещата все пак стигнат до развод, става ясно, че жената не е била толкова сляпа, както си е мислел мъжът. И освен това бързият анализ показва, че мъжът всъщност е правил само това, което му е позволявала жена му. И фактът, че в брака мъжът се е чувствал като центъра на света и като гений, също е било нейна заслуга.

Затова, ако жената е глупава, то у нея има един особено важен коз. Тя поддържа в мъжа съзнание за неговата собствена изключителност и превъзходство. Даже ако такова на практика няма. И как да захвърлиш такава жена, на фона на която мъжът блести? С две думи, макар че мъжът никога няма да си го признае, но излиза, че жената глупачка му е толкова необходима, колкото и той на нея. Защото е толкова приятно да се чувстваш велик, макар и в рамките на собствения си апартамент. Другите може да нямат и това.

Умната жена действа по обратния начин: нагледно демонстрира на мъжа неговата несъстоятелност, посочва му недостатъците и го обвинява в безпомощност. Тя изисква да я уважават, ценят и дори да й се поклонят. И няма за какво да се удивляваме, че да се живее с глупачка е по-просто и приятно. Оттук възниква своеобразния въпрос: и кой в тази ситуация се оказва по-глупав?

Източник: golbii.com

 

Подобни статии

Top