Защо жените не трябва да лишават мъжа от секс

Липсата на секс във връзката е началото на нейния краѝ. Единствената разлика между приятелството и любовната връзка е интимността. Ако имате брак или връзка, в която не правите секс какво представлява тя? Съжителство между другари, съквартиранти, най-добри приятели?

Ако една двойка не е активна сексуално, това обикновено означава, че липсва страст, но страстта била различна от любовта. Няма такова нещо. Да, сексът не е единственият начин за постигане на интимност, но той е един от основните и най-важни начини за постигане на интимност между един мъж и една жена. Ако спрете да правите секс, връзката ви ще се влоши по-лека лека.

Жените могат да споделят със своите приятелки, майка, баща, роднини и т.н. Мъжете обикновено не правят така. Те може да си имат приятели-мъже, но едва ли ще водят с тях дълги разговори за чувства и проблеми в сексуалния си живот.

Сексът е един от най-значимите начини, чрез които човек задоволява своите нужди в една връзка. Мъжете не просто искат секс, защото им е приятно да го правят (въпреки, че удоволствието е част от него).

Ако един мъж обича жена си, той иска да прави секс с нея, защото иска да я усеща и по този начин изразява любовта си. Това е един от основните начини, по които една жена може да покаже и докаже любовта си към своята половинка.

За моногамните мъже жена им е единственият човек, при когото те търсят любов, а от там тя се превръща в единственият източник, от който могат да я получат.

В съвременния западен свят се зароди една феминистка идея, че жените, може и да не дават приоритети на нуждите на човека до себе си, включително и да не откликват на неговите сексуални нужди редовно.

Асексуалният брак може да помрачи трайно настроението на един мъж, защото той ще се чувства отхвърлен, а най-лошото е, че рано или късно ще започне да асоциира жена си с тези негативни усещания, които изпитва. Точно тези чувства водят до изневяра.

Когато се говори за мъжка и женска енергия, това се отнася и за секса. Мъжката енергия е в освобождаването, а женската – в изпълването. Това важи много и за емоционалната страна на нещата.

Женската енергия има много методи да се „изпълни“ – чрез пазаруване, чрез разговори с приятелки, чрез грижи за децата си и т.н. Мъжката енергия има много начини, в които може да се освободи, но мъжете не мислят като жените и като цяло нямат въображение да измислят нещо различно от секс.

Сексът захранва нуждата на мъжа от любов. Ако по някаква причина вече не сте привлечена от него достатъчно и не ви се прави секс, с течение на времето, той може да започнете да се чувствате по-малко мъж, а това е болезнено чувство и също е причина за изневяра. Мъжете запълват емоционални нужди са изпълнени чрез секс!

Резултатите от едно проучване показват ясно, че основната причина защо мъжете изневеряват на жените си е емоционална. Когато ги питат какво е довело до тяхната измяна, отговорите, дадени от мъжете, показват следното:

48% – емоционално недоволство;

32% – умерена сексуална неудовлетвореност;

8% – силна сексуална неудовлетвореност;

Това не означава, че жените трябва да бъдат подтиквани да правят секс. Жените и мъжете трябва еднакво да работят върху създаването на страст, любов и вълнение във връзката им, така че в нея да не липсва секс.

Никога не очаквайте да бъде обичана и обожавана само заради това каква сте, без да се налага да полагате усилия, за да спечелите тази любов. Не може да очаквате, че ще запазите мъжа на мечтите си или че той ви е гарантиран за цял живот. Ако вие не му давате любов, а просто чакате да получавате неговата, вашите отношения ще се помрачат рано или късно.

Ако мислите предимно за себе си и задоволявате основно собствените си нужди вие няма да имате какво да дадете на тази връзка и тя ще угасне.

Източник: tialoto.bg

Подобни статии

Top