Защо сме по-красиви през лятото?

красива

Освен рисковете от слънчево изгаряне, лятото носи и много положителни неща. Ето няколко причини да се чувстваш по-привлекателна и секси през горещия сезон.

1. По-здравословно хапване

През лятото по-често заместваш въглехидратите с пресни плодове и зеленчуци. Така че сега, когато волята и енергията са във върховите си нива, е най-доброто време за здравословен хранителен режим.

2. Чувство на щастие

Слънцето кара тялото ти да произвежда повече ендорфини (хормони на щастието), което спомага за намаляване на стреса и депресията. Енергийните нива също се покачват и това те кара да прекарваш повече време навън, като спортуваш и се забавляваш с приятели.

3. Повече от витамина „чудо”

Под влияние на слънцето тялото само произвежда Витамин D, затова лятото е най-благоприятният му период. Ползите за тялото са по-добра имунна система, по-здрави кости и зъби.

4. Ноктите растат по-бързо

Много проучвания показват, че при топло време ноктите растат малко по-бързо и кръвообращението се засилва, което може да подобри състоянието на крехките и чупливи нокти. Формата на маникюра също е от значение за здравината на ноктите като овалният вариант е най-устойчив.

5 . Кожата е по-чиста

Лятото е добър момент да се отървеш от пъпките, тъй като UV-светлината помага за унищожаване на бактерията, причиняваща акне и балансира нивото на кръвна захар.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top