За Илиян Илиев равенството е реално, Стоев се оплака от терена

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Илиян Илиев заяви, че равенството 1:1 срещу Левски е напълно реален резултат.

„Резултатът е реален, колкото и да имахме желание да победим. Изиграхме добро първо полувреме и вкарахме гол, но през втората част не започнахме добре и загубихме натрупаното през първото полувреме самочувствие. Левски държеше инициативата, а ние се опитахме да вкараме втори гол, но не се получи. Имаме какво да подобряваме, особено в дефанзивен план. Не казвам, че Левски имаше кой знае какви положения, но пък лошият терен не позволи и на двата отбора да завършат някои ситуации.

Не сме опитвали да играем на контраатака. Имахме някои ситуации и искахме да играем с пас напред. Всички обаче искат топката на крак, но това трябва да се промени, защото така ставаш лесен за защитата. Момчетата все пак дадоха максимума от себе си, но има неща, които трябва да оправим“.

Наставникът на „сините” Стойчо Стоев пък се оплака от качеството на терена, както и от пропуските на своите накрая.

„Теренът не отговаря на изискванията за сериозен и професионален футбол. Топката е трудна за поемане, но това е положението. Проблемът е друг – ние изпускаме създадени положения, не успяваме да реализираме. Не може един гол да те пречупи и това им казах на футболистите. Няма вечно само ние да повеждаме и трябва да се отърсим от това. Футболистите ме разбраха и видяхме различна игра през втората част. Ако знам какво ще сработи, ще ми бъде лесно. Бих казах, че до гола владеехме положението на терена и контролирахме играта, но изиграхме бавно някои ситуации и не успяхме да нанесем решителния удар. След гола като че ли се пречупихме, но второто полувреме беше по-различно.

Не съм видял разговора на футболистите с феновете. Играчите се стараха, изпуснахме и положения. Видяхте пропуските на Мики, на Тунде, който сгреши в 90-ата минута. Не трябваше да подава, а да стреля“.

Снимка: gong.bg

Подобни статии

Top