За първи път „Народен събор Пловдив“ на Лаута

За първи път в Пловдив ще се проведе събитие – ново, много българско и зареждащо само с положителни емоции. Събитие, което не бива да пропускате. Днес и утре – 14 и 15 май, в парк „Лаута” в район „Тракия“ ще се проведе първият „Народен събор Пловдив”.

Българска народна музика, песни, танци, занаяти – това е само част от многообразието, което ще ви предложи Народният събор под тепетата.

Идеята за събитието е на Димитър Михов. Той ни разказа, че до момента участие са заявили народни изпълнители от цялата община.

„Има много желаещи да се включат и всички са добре дошли. Единственото условие е да се изпълнява само българска народна музика“,  казва организаторът.

Събитието е напълно безплатно за всички, а изпълненията ще започват от зори и ще продължават до вечерта.

„Напоследък българите като че ли бягат от традициите си и ми се иска това да е моят принос към завръщането им към тях“, коментира още Димитър Михов.

Първият „Народен събор Пловдив” ще се проведе с подкрепата на кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров.

Организаторът Димитър Михов съветва всички желаещи да присъстват да си носят одеала за пикник и разбира се, добро настроение.

Ако имате своя народна носия може да се премените в нея и на 14 и 15 май да бъдете част от празника. Началото е от 10.00 ч. и в двата дни.

ПРОГРАМА НА НАРОДЕН СЪБОР ПЛОВДИВ 2016г. 14–15 МАЙ ПАРК ЛАУТА

 

Подобни статии

Top