За първи път община Калояново приема културен календар

За първи път ОбС Калояново прие календар на културните събития на Общината, съобщи кметът Младен Кичев.

Културният календар е организиран в три раздела: 1. Международни, национални и местни празници, чествания на исторически дати и кръгли годишнини, 2. Фестивали, събития и кампании, организирани от читалищата съвместно с кметствата и Община Калояново. Съвместни инициативи с Министерство на културата, държавни  и международни културни институции, 3. Събори и празници на населени места, организирани от кметствата и Община Калояново.

Сред новите празници са Кулинарен фестивал „Бабината гозба“, който е плануван да се проведе в края на м. септември, Еньовден-представяне на обичая „Еньова булка“ и „Пътят на билките“, който ще се проведе на 24 юни. Ще бъде възобновена традицията да се празнува Ден на българската роза, който ще се проведе на 15 юни.

Празници ще има във всички селища на община Калояново.

В тази връзка  ОбС Калояново гласува и одобри щатни бройки за култура и спорт и назначи специалисти в тези сектори, съобщи още кметът Младен Кичев.

Първият предстоящ празник ще се проведе на 21. 01., когато над 100 жени от общината ще празнуват Бабинден 2024 в село Дълго поле.

Новият екип на общината в лицето на кмета и неговите заместнички Сузана Николова и Мария Пиронкова имат амбиции да променят културната визи на община Калояново с повече събития и радостни моменти от живота на общността.