За първи път "София филм фест" се открива в Пампорово - DC news

За първи път „София филм фест“ се открива в Пампорово

София филм фест в Пампорово

Първото издание на „София Филм Фест в Пампорово“ се открива днес в залата на хотел „Перелик“, съобщиха от „Пампорово“ АД.

Гост на откриването ще бъде Стефан Вълдобрев. Програмата на филмовия фестивал от 3-и до 6-и януари включва заглавия от българско и европейско кино, спечелили редица престижни награди.

Фестивалът ще бъде открит с представяне на филма „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ на режисьора Стефан Командарев. Програмата на първия фестивален ден се допълва от „Последните черноморски пирати“ (реж. Светослав Стоянов) и „Забрави за любовта!“ на Ларс фон Триер.

На 4 януари публиката в Пампорово ще може да види „Ангелският дял“ на прочутия британски режисьор Кен Лоуч, „Нимфоманката“ и провокативния документален филм на швейцарския режисьор Маркус Имхоф „Повече от мед“.

На 5 януари е предвидена френска кино-вечер със заглавията „А защо да не живеем заедно?“ с участието на Джералдин Чаплин, Джейн Фонда, Пиер Ришар и „В къщата“ (реж. Франсоа Озон).

В последния ден от „София Филм Фест в Пампорово“ ще бе показан носителят на Наградата LUX на Европейския парламент за 2013 г. – „Краят на омагьосания кръг“. Закриването на първото издание на фестивала в Пампорово е с прожекцията на „Снежанка“ на режисьора Пабло Бергер.

„София Филм Фест в Пампорово“ е част от „Операция КИНО“- обща инициатива на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж.

Източник: БТА

 

Подобни статии

Top