Звездата Баясгалан Дашням пее в „Набуко” в памет на Гена Димтрова

dashnqm-news

Звездата Баясгалан Дашням ще пее в „Набуко“ от Верди тази вечер на Античния театър от 19.30 часа. Пловдивска опера ще представи спектакъла в памет на примата Гена Димитрова – 10 години от смъртта й.  Именно великата оперна певица открива младата монголка Баясгалан Дашням и я взема в майсторския си клас.

Четири години от живота ми минаха с нея – разказва Байса, както я наричат в музикалните среди. – От 200 души кандидати избра шестима и аз бях сред тях.

Гена Димитрова е не само педагог, тя е и майка, и приятелка за Байса. Близо две години монголката живее в дома й, споделя с нея всичко, търси съветите на примата дори за банални неща от живота.

Баясгалан Дашням е солист на Софийска опера, където коронната й роля е тази на Принцеса Турандот, преди година направи две от най-трудните оперни партии – Брюнхилде от „Зигфрид“ на Вагнер и Одабела от „Атила“ на Верди.

„Набуко” на Античния театър ще бъде дирижиран от маестро Лучано Ди Мартино, а централните роли са поверени на Петър Данаилов, Елена Чавдарова, Стоян Даскалов и Пламен Кумпиков. Това ще е последният оперен спектакъл на открито за 2015.

Билети за „Набуко“ в памет на Гена Димитрова се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top