Звезда на мъжкия плажен волейбол изпрати българките на поредния силен турнир

Диана Малинова и Русена Сланчева заминаха за участие в поредния си европейски турнир с ранг Сатълайт. Този път двойката по плажен волейбол на Марица (Пловдив) ще се пробва на пясъчните кортове в столицата на Лихтенщайн – Вадуц. Те и останалите българки, които ще играят в турнира, бяха изпратени лично от Невен Нешев – най-успешния българин в историята на мъжкия плажен волейбол.

Турнирът Сатълайт Вадуц е от 20 юли до събота, 23 юли. Той е четвъртият за Малинова и Сланчева през този сезон от четири възможни – след Анкара, Вилнюс и Тимишоара. Единственият турнир от този ранг, който те пропуснаха, беше този в Баден, проведен едновременно с надпреварата във Вилнюс.

Освен тандема на Марица, в състезанието на ЦЕВ ще се пуснат още две български двойки – Ася Динова и Славина Колева и Светла Ангелова и Ирена Мишонова. И трите тима ще започнат участието си от квалификациите в сряда следобед, като техните съперници ще станат ясни тази вечер.

Ще се проведе и мъжки турнир Сатълайт Вадуц, но най-вероятно без българско участие, тъй като единствената ни двойка, която подаде заявка – Валентин Братоев и Георги Братоев, няма достатъчно точки в световната ранглиста, за да бъде допусната дори до квалификационната схема, и засега е в списъка с резервите.

Междувременно бе обявено решението на Националната отборна лига по плажен волейбол за жени да извади тима на Локомотив (София) от участие до края на сезона. Марица печели служебно с 4:0 победи премерата си като гост на „червено-черните“, която трябваше да се играе на 2 и 3 август. По една премера срещу Локомотив служебно печелят и другите два участващи отбора – Перун (Варна) и Божур волей (Божурище), което означава, че статуквото между трите участника в класирането се запазва.

Снимка: volleymaritza.bg

Подобни статии

Top