Звезди подкрепят Седмицата на благотворителността в Пловдив

Звезди подкрепят седмицата на благотворителността в Пловдив

С 11 инициативи – концерти, състезания и акции ще се събират средства в подкрепа на каузата за реновиране и облагородяване на спирките на Детската железница „Знаме на мира“ (Младежки хълм), изграждане на съоръжения за игра за деца с увреждания, монтиране на рампи, поставяне на осветление, видео наблюдение, информационни табели. Имаме желание да изградим и чешма, както и да изрисуваме с цветни бои последната спирка, обясни зам.-кметът по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ в община Пловдив Петър Зехтински. Миналата година събрахме около 18 хил. лв. за няколко различни каузи, надяваме се през тазгодишната Седмица на благотворителността средствата да достигнат 30 хил. лв., допълни кметът на район „Централен“ Георги Титюков.

Българският джаз и поп певец Васил Петров ще вземе участие в Благотворителния бал на 24 септември, сряда, от 19:30 часа в Античния театър..

Благотворителен търг-изложба на картини на български класици и съвременници ще се състои на 25 четвъртък от 19.30 часа в хотел „Империал“ в помощ на 25-годишната пловдивчанка Ивелина Иванова, която е болна от рак на лимфните възли и спешно се нуждае от лечение в чужбина.

На 26 септември, петък, от 19:00 часа във Военния клуб ще гледаме танцовия спектакъл „Извинявай, Живот!“ с участието на Балет „Ера“.

Същата вечер от 22:00 часа в White bar на Хотел „Лайпциг“ започва уникално Салса Парти на танцьорите от най-голямата латино школа в града под тепетата – Салса де Куба.

Опит за подобряване на световен рекорд за най-голяма тежест, вдигната от земята с една ръка, търг с вещи и автографи на известни спортисти и демонстрации на деца и младежи от пловдивските бойни клубове организират ММА-клуб „MMA Arena Plovdiv“ и Магазин за хранителни добавки и спортни аксесоари „Мускули“ от 17:00 часа в зала „Олимпиада“ на 27 септември. В опита за подобряване на световния рекорд ще се включи Стоян Тодорчев – притежател на 7 световни рекорда в силовия многобой и носител на титлата „Стронгмен”.

На 28.09.2014 год. /неделя/ от 10:00 часа ще се проведе Благотворително състезание с патета по река Марица. Подготвили сме над 4000 патета за акцията, като цената на пате за гражданин е 5 лв., а за фирма- 100 лв., обясни кметът на район „Централен“ Георги Титюков.

В рамките на Седмица на благотворителността 2014 се реализира и кампанията „Жълти стотинки“. В хипермаркетите Практикер, Рила, Карфур, Кауфланд, Лекси и Триумф са поставени касички на Българския червен кръст, в които ще се събират жълти стотинки в подкрепа на каузата на тазгодишната Седмица.

Билети за събитията в Седмица на благотворителността 2014 могат да се купят на онлайн платформата www.madeforcause.com. Патета могат да се купят и на сайта www.grabo.bg/plovdiv или на място в Дирекция „Спорт и младежки дейности“ на Община Пловдив – Гребна база, Финален комплекс – Кулата, ет. 2, ст. 204, както и преди началото на състезанието на 28 септември. Билетната каса пред Община Пловдив също продава билети за част от събитията.

Подобни статии

Top