Звездното сопрано Хуи Хе в премиерата на „Аида“ на Античния театър

Звездното сопрано Хуи Хе ще пее в Аида на Верди на Античния театър в Пловдив

Любимката на Арена Ди Верона – Хуи Хе, ще пее в премиерата на Аида на Античния театър в Пловдив на 20 юли. Звездното китайско сопрано за пореден сезон изпълнява ролята на етиопска принцеса на прочутата открита сцена в Италия. В България тя пристига по покана на маестро Иван Ангелов, артистичен директор на фестивала OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив. Тя ще участва в премиерата на „Аида”, поставена от доц. Нина Найденова. На сцената Хуи Хе ще си партнира с тенора Камен Чанев, прочут далеч зад границите на България.

Хуи Хе е родена в старата имперска столица на Китай – Сиан, днес град, популярен с легендарната си керамична армия. Те е сред най-известните в света изпълнителки на главните роли в оперите “Аида”, “Мадам Бътерфлай” и “Тоска. Пее в много от водещите световни театри като Метрополитън, Виена Щаатсопер, Ла Скала, Берлинската опера, Държавна опера на Бавария, Лисеу, Маджо музикале Фиорентино, Валенсия, Мюнхен, Израел, Чикаго.

Хуи Хе споделя: „ Партията на Аида ми приляга много и където и да съм я изпълнявала, винаги е било с голям успех и положителни отзиви. За Аида всъщност са ти необходими 2 гласа – един драматичен за първите две действия и лиричен за трето и четвърто. Там трябва да се пее много пианисимо във високата теситура и е необходима голяма динамична амплитуда. Необходима е брилянтна техника към това идват и сценичните предизвикателства: Аида е любяща и чувствителна жена. Но в същото време е и принцеса, която носи отговорност за своя народ, жена със сила и характер. Когато накрая тя решава да бъде зазидана с Радамес се стига до една вълнуваща симбиоза между двете й „лица“.”

Билети за премиерата на „Аида” на Държавна опера Пловдив с участието на Хуи Хе и Камен Чанев се продават на касата на Концертна зала в Пловдив, в Билетен център пред Общината, в Билетницата в Мол Пловдив и в мрежата на evеntim.bg.

 

Подобни статии

Top