Здравко Палазов, Сули Сеферов и Чавдар Петров с обща изложба - DC news

Здравко Палазов, Сули Сеферов и Чавдар Петров с обща изложба

Здравко Палазов, Сули Сеферов и Чавдар Петров – трима от най–добрите български живопсци, са подредили съвместна иложба в арт галерия–музей „Филипополис“. В експозицията те показват най–новите си творби.

Тримата творци идват от различни краища на България – Здравко Палазов от Смолян, Сули Сеферов от София, а Чавдар Петров от Видин. Обединява ги любовта им към изкуството и майсторството им да пресъздават по специфичен за всеки от тях начин общочовешки теми. Всяка картина на Здравко Палазов разказва една притча. Те са свързани най-вече с философии и традиции, наследени от древността, a посланията са отправени към нашата комерсиална епоха. Художникът показва и прекрасни пейзажи от любимата си планина Родопите.

Палазов рисува своите картини, с вярата, че изкуството е това, което може да промени принципите на обществото, както се е случвало от древността до днес. Към фолклора, традициите и приказките се обръща в картините си Сули Сеферов. Въпреки всички превратности на времето художникът успява да запази поезията, мечтанието и красотата в платната си.

Творбите на Чавдар Петров носят полъх от Дунав, величието и необхватността на реката през деня и през нощта. Самота и тъга лъха от платната – така изглежда съвремието ни пречупено през погледа на Чавдар Петров.

Подобни статии

Top