„Зелената зона“ влезе в сила в Капана, хората - раздвоени - DC news

„Зелената зона“ влезе в сила в Капана, хората – раздвоени

Зелена зона влезе в сила в Капана

В квартал „Капана” влезе в сила ограничен режим за паркиране тип „зелена зона“. По тесните улички в квартала вече е доста свободно за придвижване, но все още централната зона не е изцяло разчистена. Търговците са раздвоени в мнението си как новият режим ще се отрази на бизнеса им.

В зоната, заключена между улиците „Йоаким Груев” и „Железарска”, вече може да се преминава транзитно, може и да се спира, за да се качи или да слезе пътник, но не може да се паркира, ако няма специално издаден пропуск. Сред паркираните автомобили днес видяхме и такива, снабдени с необходимия документ, и други, които нямаха разрешение.

Работещите в квартала са раздвоени в мнението си за ефекта от мярката. Илко Зоински, работещ в кв.„Капана”: „Отвратително е, въобще не съм доволен. Преди идвах с колата, сега доколкото разбрах 200 лв трябва да даваме“. Георги Томов, търговец: „При мен е много добре, защото съм дребен търговец и ще имам клиенти. И се радвам, че идват такива времена. „Капана“ ще стане атрактивна туристическа зона и за търговия“.

Никола Сивков: „Според мен не трябва да е на зони, трябва да е забранено за външни автомобили и да е позволено за хора, които работят, да имат чип и да има конуси, които излизат от земята, както е на джамията и когато имаме работа, да си влезем с колата и да си излезем, без да създаваме неудобство“.

Местата за паркиране в „Капана“ са ограничени, но в близост има и паркинги за платено паркиране, припомниха услужливи минувачи. Идеята на общинската управа е кварталът да стане пешеходна зона за пазаруване и разходки.

Подобни статии

Top