Зелена зона в Капана от 1 ноември - DC news

Зелена зона в Капана от 1 ноември

Зелена зона в Капана в Пловдив

Пешеходната зона в квартал „Капана“ ще бъде разширена. През октомври ще приключи вторият етап от ремонтните дейности, които са на стойност 500 хиляди лева. За следващата година са заделени още 2 милиона и 500 хиляди лева, с които ще се изградят нови тротоари, паважи и калдъръм.

Пешеходната зона ще бъде разширена с още 3 улици- продължението на „Христо Дюкмеджиев“, „Златарска“ и „Цариброд” . Зам.-кметът Александър Държиков съобщи, че експертния съвет по организация на движението тази седмица ще обособи зелената зона , в която ще действат ограниченията за паркиране.

Александър Държиков каза, че зона, в която ще действа обособения режим е районът на улиците „Железарска“, „Райко Даскалов“, „Стефан Веркович“, „Йоаким Груев“, „Жулио Кюри“ до отсечката с „Княз Богориди“.

Държиков припомни , че от следващия месед право да паркират в „Капана“ ще имат само жителите на квартала и собствениците на търговските обекти, които са разположени там.

Паркоместата са между 80 и 100, част от тях ще бъдат ползвани срещу служебен абонамент от 200 лева на месец. „До края на месеца ще бъдат поставени пътните знаци, които ще указват , че започва действието на зелената зона в Капана”, каза още Държиков.

Ще бъде организирано и издаването на пропуските за достъп до района. Зелената зона влиза в сила от 1 ноември. Тя ще бъде с работното време на синя зона. При необходимост ще бъде взето решение и за денонощна забрана за паркиране.

 

Подобни статии

Top