„Зелените” в Асеновград искат общинска полиция

Съществуването на общинска полиция под управлението на местните власти. За това настояват от ПП „Зелените” в Асеновград. Общинското звено ще се грижи за опазване на обществения ред, ангажимент ще бъдат охрана на общинските обекти и контрол на движението по пътищата.

Щатът  ще е от 10 души, подчинени на Закона за МВР, а субсидирането ще е за сметка на общината. Според анализ, направен от „Зелените” новото звено ще струва на хазната около 200 хиляди лева годишно. „Създаването на подобен орган ще ограничи  зависимостта на община Асеновград от охранителните фирми” , смятат от партията.

Ще се намали  разходът за ремонт на спортни и детски съоръжения, ще се подобри значително опазването на общинското имущество. Идеята е полицаите да са ангажирани с денонощна охрана и контрол на  територията на цялата община.

За обществения ред в Асеновград в момента се грижат само два полицейски патрула. „Ставаме град на организирания хаос, хората се страхуват за сигурността на децата си”, подчертаха от партията.

Подкрепа на идеята „Зелените” ще търсят  от останалите политически сили в местния парламент. Обмисля се и вариант за иницииране на гражданска подписка.

 

 

 

Подобни статии

Top