Зелен марсианец помага на децата да се хранят здравословно (СНИМКИ)

Образователна кампания „Да сме здрави” учи децата сами да избират балансирано меню.

Петото поред издание на кампанията „Да сме здрави“, която се организира от община Пловдив се откри официално в ЦДГ „Албена“ в район Южен. Официални гости на събитието бяха г-н Петър Зехтински – зам.-кмет в община Пловдив, г-н Валентин Василев – кмет на район Южен и представители на отдел „Образование“.

Кампанията ще обхване децата на възраст пет и шест години в общо 63 общински детски заведения. Тя ще се проведе в следващите три месеца и ще учи децата за ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди.

Кампанията „Да сме здрави-5” набляга на ползата от консумацията на зеленчуци, плодове и витамини за правилното развитие на децата. С помощта на опитните аниматори Стефан Лозанов и Арина Христова малките възпитаници се запознават с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене.

Илюстративната „хранителна чиния”, която се използва в кампанията е разработена спрямо световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата се състезават отборно в куп тематични игри, които развиват ранните аналитични способности, както и тяхното двигателно развитие.

Препитването на наученото става лично от зелен марсианец, а за най-будните и любознателни малчугани са осигурени огромни опаковки с витамини, консерви с апетитни зеленчуци, всички участници получават и забавни книжки за оцветяване. Родителите ще могат да продължат процеса на обучение и у дома, благодарение на тематичните листовки с основните принципи на разнообразно и здравословно хранене.

Община Пловдив полага усилия в създаването на учебни програми за най-ранна детска възраст, сред които е и програмата за здравословно хранене.

През последните четири години в рамките на кампанията „Да сме здрави“ бяха изнесени над 750 представления пред повече от 70 000 деца за необходимостта от разнообразно хранене, употреба на плодове и зеленчуци и редовно спортуване.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top