Земни маси се свлякоха в строеж на „Васил Априлов“ (СНИМКИ)

Подпочвена вода е избила през почивните дни в изкопа на строеж на бул. „Васил Априлов“ и това е довело до пропадането частичното му пропадане и свличане на земни маси, съобщиха от кметството на район „Централен“. Строежът се намира в близост до бензиностанцията на „Петрол“ срещу бул. „Свобода“.

По сигнал на живеещи в района проверка на място извърши лично районният кмет Георги Стаменов. Още сутринта е била изпратена и комисия, която е огледала мястото. Инспекторите са съставили протокол за установяване на пропадането в резултат на изпълнение на строително-монтажни работи на обекта.

От извършения оглед  на комисията, а и лично от районния кмет Георги Стаменов, се установи, че  в готовия изкоп има наличие на подпочвени води и от там се получава частичното пропадане и свличане на земни маси.  Изпълненото  укрепване на масовия изкоп също се оказало недостатъчно, за да се противодейства на свлачищните процеси.

След срещата инвеститорът на обекта e поел ангажимент до края на деня изкопът да бъде максимално обезопасен, за да се предотвратят подобни инциденти за в бъдеще.

Подобни статии

Top