Земята над Асеновград е спокойна, дъждът не успя да активира свлачищата

Няма активност на опасния район  под Асенова крепост и Горноводенското свлачище след падналото значително количество  валежи през последните дни. Заради сигналите за потенциално опасно време двете зони се наблюдават непрекъснато, увери ресорният заместник-кмет инж. Петър Бояджиев.

Общината разполага с с мониторинг за активността на свлачищата и ако е необходимо ще бъде направено допълнително отводняване, казаха от администрацията на града.

Община Асеновград още чака от Комисията по бедствия и аварии допълнително 800 хиляди лева за завършване на стрoителните дейности в опасната зона около Асенова крепост.

Парите  са необходими за изграждане на дренажна система за отводняване на целия скат под самата крепост, както и укрепване на срутището по пътя за село Лясково.

Тепърва обаче предложението трябва да бъде обсъдено на заседание на Министерски съвет.  От общинска администрация се опасяват, че ако скоро  проблемът  със свлачищните процеси не бъде решен  природата може да  създаде допълнителни затруднения.

 

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top