Зико дава старт на раздаването на храни от БЧК в Пловдивско

Областният управител Здравко Димитров ще открие програмата, с която Българският Червен кръст започва раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещи се лица. Областен съвет на БЧК – Пловдив, започва поетапното раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти в 10.00 в сградата на Многофункционален социален център на улица ”Изток” № 48.

Раздаването ще продължи до 29 януари и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат 13,6 кг хранителни продукти – 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр.

В Пловдив индивидуални пакети с хранителни продукти ще получат 22 522 нуждаещи се. Те се раздават в рамките на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ).

По график раздаването започна от район „Централен“ вчера.  Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите тази година са добавени лица и семейства, пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега.

Раздаването ще се  извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в 23 пункта в областта, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Вижте и графика за раздаване на помощите ТУК!

Подобни статии

Top