Зико: Не може да се изключва от ГЕРБ заради друго мнение!

„Няма значение кой за кого е работил. Това си е вътрешнопартиен проблем, ако въобще е проблем – за мен не е проблем. Защото всички сме пловдивчани, всеки има право на мнение. Не може като има някакво друго мнение да бъде изключван или да бъде вкарван в някакво русло, с което той не е съгласен. Така че, не се бъркам на никой в партийните централи и партийната кухня. Взето е решение, който е взел решение, ще си носи отговорността за в бъдеще. Какво да коментирам, ако бях аз, не бих постъпил така“.

Това заяви областният управител Здравко Димитров, запитан за коментар за изключването на членове на ГЕРБ, които са работили за кампанията му по време на местния вот, миналата година.

Зико обясни, че научил от медиите и допълни, че няма представа колко точно ще бъдат изключените.

Вчера стана ясно, че сред изгонените ще бъдат бившите депутатки Величка Шопова и Зоя Георгиева, както и зам.-председателят на Общинския съвет от квотата на Зико Ангел Ангелов. Ще бъдат изключени също бившият зам.-председател на местния парламент Сузана Николова, която открито се изправи срещу Тотев, след като беше освободена като синдик на общинската фирма „Ритон“, както и Здравко Ангелов. Сред нарочените също е Анести Тимчев.

Предложенията дошли от районните организации на ГЕРБ,  а лидерът на партията в Пловдив Иван Тотев ги е депозирал в Изпълнителната комисия. От своя страна тя ги е одобрила. Близо 70 души наброявал списъкът с изгонените. Самият Здравко Димитров не бил сред предложените за изключване.

Подобни статии

Top