Зико приема посланика на Швеция и делегация от Санкт Петербург

Областният управител Здравко Димитров ще се срещне днес в 10.30 ч. с посланика на Швеция у нас Луиз Бергхолм и почетния генерален консул на Швеция Гьоран Свенсон.  Срещата ще има опознавателен характер, като по време на нея ще се обсъдят начините за активизиране на търговско-икономическите и културните отношения между двете страни.

В 16.00 часа, в Пловдив по покана на Здравко Димитров пристига делегация от Санкт Петербург, водена от вицегубернатора Сергей Николаевич Мовчан. На срещата, която ще се състои също в Областна администрация, ще присъстват главният търговски представител на Русия в България,
представители на държавни структури, бизнеса и ръководители на предприятия от Пловдивска област.

На 3 март от 10.00 часа, делегацията от Санкт Петербург и областният управител ще се срещнат с Пловдивския Митрополит Николай. Срещата ще се проведе в канцеларията на Пловдивска епархия, църквата Св. Марина. Разговорът ще бъде на тема „Християнски добродетели в съвременното общество“.

Областният управител Здравко Димитров и делегацията водена от Вице-губернатора Сергей Николаевич Мовчан ще присъстват на всички тържества в Пловдив по случай Националния празник на страната 3-март.

Подобни статии

Top