Зико с подарък от Шведски дипломати

Областният управител Здравко Димитров се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Кралство Швеция в България, със седалище в Стокхолм, Н.Пр. г-жа Луиз Бергхолм и Почетния генерален консул, г-н Гьоран Свенсон,.

Във фокуса на разговора бяха предстоящото домакинство на Пловдив като културна столица на Европа. Зико изрази надежда, че ще успеем да създадем добър културен продукт, който да остави своята трайна следа и след 2019 година. Областният управител и посланик Бергхолм се обединиха около становището, че трябва да се работи в посока на разширяване на проекта с партньорство между държавите.

Двамата обсъдиха и миграционната вълна към Европа. Те се обединиха около  мнението, че за този сериозен проблем, който заплашва цяла Европа, трябва да се вземат спешни мерки от всички-държави членки на ЕС. Двамата бяха единодушни, че трябва да се изработят правила за ясно разграничаване на икономическите имигранти от бежанците.

В края на срещата посланик Бергхолм подари на областния управител стихосбирка с произведения на първия национален поет на Швеция-Карл Микаел Белман. От своя страна Здравко Димитров връчи плакет с емблемата на града-Античния театър и прекрасен букет. Областният управител не пропусна да спази и старата българска традиция и подари на шведските дипломати по една българска мартеница.

Подобни статии

Top