Зимата гонят Шиляк и Марков, Жужо и Тоди идват в Ботев

По високите етажи в управлението на „Ботев” (Пловдив) умуват за радикални промени в структурата на клуба. Обмисля се новата силна фигура при „жълто-черните“ да е легендата Андрей Желязков. Името му се спряга за нов спортен директор, което означва, че Георги Марков също ще бъде уволнен.

Със сигурност треньорът Ермин Шиляк ще напусне през зимата, когато изтича договорът му. Шефовете на „канарчетата“са на мнение, че след това трябва да се гласува доверие на млад специалист, а като първа опция е Светослав Тодоров.

В близките дни ще се разговаря с Желязков за евентуалната нова концепция. Президентът Ангел Палийски ще остане по-встрани, като според плана всичко ще се дирижира от Жужо, твърди „Меридиан Мач”. Новият треньор ще работи с по-дългосрочен контракт и ще се развива футболната академия в Коматево.

Със сигурност финансовият директор Иван Йотков остава на поста си, но кардиналните неща ще се решават от Желязков. От „Ботев“ ще разговарят с БФС за ситуацията около Светослав Тодоров, който в момента е селекционер треньор на юношеските национали до 19 години. От управата на пловдивчани са против той да съвместява двете длъжности.

Снимка: sportline.bg

Подобни статии

Top