„Златен“ Великден: 11 медала за България на Европейската купа!

Българска доминация в Баку в новия формат на надпреварата

С финалите на отделните уреди завърши надпреварата на първата в историята – Европейска купа, която се провежда в Баку (Азербайджан).

Грациите ни се завръщат с общо 11 медала – 5 златни, 2 сребърни и 4 бронзови.

Стилияна Николова спечели първите в историята „Крос битки“, а след това добави още един златен медал в единствения си финал – на бухалки.

С три отличия се поздрави другата ни представителка Боряна Калейн. В събота тя остана на крачка от почетната стълбичка, завършвайки на четвърта позиция. В неделя тя се реваншира, спечелвайки два златни медала във финалите на топка и лента и сребърен медал във финала на обръч.

„Златният“ уикенд на българската художествена гимнастика продължи със спечеления златен медал от ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, във финала на ленти и топки. Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева грабнаха и бронз във финала на 5 обръча, а вчера записаха четвърто място в многобоя.

Четири медала за България спечелиха малките „лъвици“ Дара Малинова и Магдалена Вълкова. Възпитаничката на Райна Тошева, Малинова спечели два бронзови медала на обръч и бухалки и записа седмо място във финала на лента. Магдалена Вълкова показа стабилна игра и заслужено се окичи с бронза на топка. Грациите ни спечелиха и сребърен медал в отборната надпревара.