Златните момичета са №1 и в София! (СНИМКИ И ВИДЕО)

След много години Българската художествена гимнастика има своите кралици в индивидуалния многобой на Световна купа и това е Невяна Владинова.

Неви изигра без грешка и четирите си съчетания в многобоя и грабна шампионската титла Нашето момиче получи оценки от 18,800 за обръч, 18,550 за топка, 18,450 за бухалки и 18,200 за лента и с общ сбор от 74,000 се изкачи на върха на почетната стълбичка на родна земя!

Публиката аплодира мощно своите любимки и се наслади на изключителната класа на Невяна Владинова, Катрин Тасева и на много от чуждестранните гимнастички, участнички в изданието на турнира.

Съвсем очаквано Невяна Владинова демонстрира класа, сила и опит. Тя изигра съчетанията си с много настроение и желание да покаже най-доброто пред родните фенове, които и отвърнаха със знамена, плакати и силни аплодисменти! Носителка на сребърния медал в многобоя е втората българка Катрин Тасева – с оценки от 16,350 на обръч, 18,400 на топка, 17,400 на бухалки и 18,300 на лента и с общ сбор от 70.450 зае второто място в многобоя. Публиката обсипа с аплодисменти и огнената Катрин и горещо я подкрепяше през цялото време!

Невяна ще се бори за медали и във всичките 4 финала, а Катрин в три ( без този на обръч ). Това е изключителен успех за българската художествена гимнастика и е сбъднатата мечта на Президента на БФХГ г-жа Илиана Раева, която в началото на сезона каза „мечтата ми е да направим голям пробив в индивидуалното“!

Това е последна проверка за нашите момичета преди европейското първенство в Будапеща, което ще се проведе от 19 до 21-ви май и нашите две представителки се справиха блестящо като дадоха заявка, че ще бъдат основен фактор в елита на художествената гимнастика.

Главният мениджър Бранимира Маркова показа, че наистина „Бог обича смелите“. Нейната смела, всеотдайна и авторитетна работа вече дава страхотни резултати!

До нея плътно са помощничката и Силвия Стойнева и хореографът Гоча Будагашвили. На екипа помагат и специалистите по танци Елица Павликенова и Маргарита Будинова. Браво и на нашите съдии Филипа Филипова и Даниела Велчева!

Ансамбълът на България по художествена гимнастика направи дебюта си пред родна публика по възможно най – добрия начин. Момичетата на Весела Димитрова, в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс, спечелиха златните медали в многобоя на Световната купа в „Арена Армеец“ в София след повече от убедителна игра в първите два състезателни дни.

Нашите момичета получиха получиха 18.150 на съчетанието си на пет обръча и 18.400 на три топки и две въжета и така станаха шампионки с общ резултат 36.550.

реброто спечели ансамбълът на Украйна със сбор от 36.050т., а бронз – ансамбълът на Беларус със сбор от 31.750 т.

Отборът на Русия се класира на пето място, а 4-ти се наредиха момичетата от Финландия. Припомняме, че Русия не пристигна в София с титулярния си ансамбъл, а с клубния победител в шампионата на Санкт Петербург!

Честито на всички, които обичат художествената гимнастика в България!

Снимки: БФХГ

Подобни статии

Top