Златни пазители ще регулират движението в 4 училища в Пловдив

Възпитаници на 4 пловдивски училища ще помагат на своите съученици да пресичат пешеходните пътеки днес в Пловдив. Инициативата ще има за цел един час, в който деца, родители и шофьори да помислят за безопасността и отговорността, която носят на пътя.

В интервала от 13:00 до 14:30 ч. ученици на възраст от 14 до 16-годишна възраст ще се превърнат в „Златните пазители“ на пътя. Те ще помагат на останалите възпитаници от училища СОУ „Софроний Врачански“, СОУ „Димитър Матевски“, СОУ „Свети Седмочисленици“ и СОУ „Св.Кирил и Методий“ да пресичат, въоръжени с палка  СТОП и две светлоотразителни жилетки. За правилното осъществяване на инициативата ще следят представители на КАТ.

„Целта на проекта е да повишим вниманието на пътя както на децата, така и на водачите на МПС. Проектът има образователен, възпитателен и информационен характер.  Златните пазители е инициатива, която е част от започнатата от клуба кампания „Един живот“, насочена  главно към превенция и опазване на здравето на децата, повишаване на тяхната култура и образование, като участници в движението“, споделят организаторите от  Ротаракт Пловдив-Пълдин.

Инициативата е насочена главно към формиране и изграждане на трайни навици у децата за безопасно движение по пътищата, повишаване на транспортната им култура, превенция на детския пътно-транспортен травматизъм, както и за изграждане на едно по-толерантно общество на пътя.

Това ще бъде една малка стъпка към голямата цел – пътната безопасност на децата!

Top