Зло домашно куче откъсна лапа на коте в Пловдив

Небивала жестокост към улични котки потресе живеещи в района на блокове с номера 90 в пловдивския квартал „Тракия”. Техен съсед, собственик на зло домашно куче, се забавлявал да насъсква животното си срещу бездомните маци. За това алармира бившата учителка Мария Димова, която е комшийка на мъжа с едрото куче и която от години се грижи за уличните котани край блока си. Последният случай е от 14 февруари – неделя, когато пенсионерката видяла, че една от любимите й котки край блока, пищи от болка заради отхапана задна лапичка, а от прясната рана тече кръв, съобщава „Монитор“.

„Избиха ги. Някой е разсякъл котето”, плачела жената край блока и се опитвала да улови пострадалото коте, за да го занесе на лекар. Тъй като животното било много наплашено от случилото се, съскало и бягало от нея, като се криело под колите. Тя успяла само да му остави малко храна и да се моли животинчето да не бъде доубито през нощта.

На следващия ден – понеделник, пенсионираната учителка научила, че виновник за случилото се е най-вероятно неин съсед, който има голямо куче. Разбрала, че мъжът с едрия пес мразел котки и се забавлявал да насъсква животното си срещу уличните маци.

„Измряха ми всички котки. Трепят ги. Чух, че някакъв обикаля с брадва из района и ако успее да докопа някое коте, го убива. Отделно е съседът с едрото куче, който си насъсква животното срещу котките. А аз ги храня от години. Моля ви, не ми пишете името, за да не пострадам и аз”, изплака жената.

Котето с отхапаната лапа е и с други рани по тялото си, като си личи, че не за първи път става обект на агресия.

„Хапано е на много места по тялото си. Наранено е много, а крачето му го няма”, потвърдиха и други свидетели.

Втори опит в понеделник вечерта пострадалото коте да бъде уловено, за да бъде откарано на ветеринар, отново удариха на камък. Зоодоброволец с негов приятел отишли на мястото, за да се опитат да хванат котето с отхапана лапичка, но и те не успели. „Надяваме се да оцелее, храним го и ако се довери отново на хората, ще го заловим, за да бъде прегледано. Но със сигурност котето ще оцелее – има борба за живот у него”, обясни зоодоброволецът за „Монитор”.

Подобни статии

Top