Зов за помощ! 2-годишният Камен се бори за живот - DC news

Зов за помощ! 2-годишният Камен се бори за живот

Камен Меретев, който е на две годинки и половина, е диагностициран с диагнозата Агресивен фиброматозен тумор на костта на долната челюст в края на август, 2016-та година.

Това е изключително рядко заболяване, което се среща по- често в зряла възраст. При децата случаите на това заболяване се броят на пръсти.

По своята същност туморът не дава метастази, но агресивно атакува костта, към която е прикрепен и я унищожава. Единственото лечение е оперативно премахване на тумора и засегната част от костта и реконструкция на долната челюст.

В България лекарите почти нямат опит с подобни случаи.

Лекарите в Университетската клиника по лицево- челюстна и пластична хирургия със Вюрцбург, Германия се заеха със случая, като операцията трябва да се направи час по- скоро, защото с всеки изминал ден шансовете на Камен да се възстанови се стопяват.

По първоначални оценки операцията ще струва 24 000 Евро. В сряда Камен и родителите му заминават за клиниката в Германия, където ще му направят допълнителни изследвания и ще могат да дадат точна цена на лечението с оглед на текущото му състояние.

Туморът е с много агресивен растеж. Близките на Камен молят всички, които имат възможност да помогнат на това слънчево дете да оздравее.

IBAN: BG04STSA93000023851348

BIC: STSABGSF

Банка ДСК ЕАД

Титуляр: Камен Петров Меретев

Подобни статии

Top