Зоологическата градина в Пловдив излиза по-скъпа

Зоологическата градина в Пловдив излиза по-скъпа

С 33 гласа „За“, 2 „Против“ и 7 „Въздържал се“ съветниците в Пловдив приеха изменение в общинския бюджет във връзка с финансирането на проекта за изграждането на Зоологическата градина. Стойността на проекта е увеличен заради непредвидени външни връзки като водопровод и канализация. Кметът Иван Тотев обясни оскъпяването с различните изисквания на Министерството на околната среда и водите във връзка с проекта.

Общо три фирми са подали оферти за участие в обществената поръчка за избор на изпълнител за новата зоологическа градина. Две от тях са дисквалифицирани. Предложението на единствената редовна фирма за строежа e близо 5 милиона лева. От трибуната Дани Каназирева от „Обединение за Пловдив попита кога Пловдив ще има зоологическа градина

Според изчислението на специалисти от община Пловдив изграждането на зоокъта ще струва 4 милиона 512 хиляди лева. Заради разминаването в цена с близо 400 хиляди лева предстоят нови преговори с избраната фирма изпълнител

Иван Тотев-„Ако не се свали цената, която експертите на община Пловдив са сметнали по Билдинг мениджър ние няма да подпишем договор. Стотинка повече от тази цена, която сме сметнали няма да дадем. И дори ще стартираме нова процедура по закона за обществените поръчки, категоричен бе кметът Иван Тотев.

Обновяването на пловдивския зоокът ще бъде на два етапа. Първият включва разширение на зоокъта включително и на клетките на животните. По време на втория ще бъдат изграждани киносалон и терариум.

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top