Зрелищно учение в небето над Пловдив! Полицаи бяха част от екипажа на военен вертолет (СНИМКИ)

Служителите на реда участваха в съвместно занятие с военнослужещи от Авиобаза Крумово

Поредна инициатива за повишаване ефективността в обучението на униформения състав бе реализирана от ОДМВР-Пловдив.

В изпълнение на съвместен план за тренировъчни действия, подписан от директора ст. комисар Георги Чергов и командира на 24-та Авиационна база Крумово бригаден генерал Димитър Иванов, вчера полицаи от сектор „Специални тактически действия“ се включиха в занятие заедно с военнослужещи от отдел “Търсене и спасяване” на военното формирование. 

Служителите на реда станаха част от екипажа на вертолет Cougar  и извършиха въздушен десант по способите „рапел“ и „бързо въже“, ползвани за достигане и спасяване на пострадали хора в труднодостъпни места.

Наред с незабравимото преживяване, учебният полет даде на полицаите нова възможност да оттренират своите тактически умения в по-различна среда, както и да анализират поведението си в подобна извънредна ситуация.

Те се включиха и в курс с теоретична и практическа насоченост, воден от обучители в авиобазата, сертифицирани по стандартите на НАТО за оказване на долекарска помощ.

Оценявайки съвместното обучение като изключително полезен и ползотворен начин за обмяна на професионален опит, ръководството на пловдивската полиция изказа благодарност към командването на 24-та Авиационна база Крумово за предоставената възможност полицейски служители да участват в изпълнение на подобни тренировки.

Припомняме, че преди дни в аналогично обучение заедно с военнослужещи от друго пловдивско поделение се включиха униформени от  „Специализирани полицейски сили“ към няколко областни дирекции.